Vad är VR?

 

Virtual Reality är det senaste stora inom spelvärlden och det har verkligen tagit världen med storm. Det är någonting som de allra flesta har hört talats om. Oavsett om de tycker om att spela eller inte och det är även någonting som de allra flesta vill testa. Med VR har du chansen att kliva in i en alternativ värld. Du kan befinna dig på en plats medan du mentalt är på en helt annan. När du ser dig omkring i rummet där du är ser du dig omkring på en annan plats i jorden, eller i rymden. Det är det som är så fantastiskt med VR och man har spått att detta kan komma att ersätta utlandsresor och mycket mer. Det är ett utmärkt sätt att utbilda och få människors uppmärksamhet då man kliver in i en helt annan värld och upplever den på ett annat sätt.

VR kan användas till mycket, men givetvis är det datorspel och tv-spel som står i fokus. Om du älskar tv-spel kommer du garanterat att älska VR. Detta har släppts både till Playstation och XBOX i helt fantastiskt grafik. När du vill spela VR behöver du ett VR-headset, en konsol som är kompatibel med VR och en kontroll som du kan styra i spelet med. I VR får du chansen att kliva in i spelvärlden och du kommer att känna det som att du befinner dig i spelet. Dessutom utvecklas VR ständigt så att du kommer att få en mer helhetsupplevelse. Det kommer att finnas sensorer som skickar ut dofter så att du känner det mer som att du befinner dig på platsen i ditt huvud. Dessutom kommer ljudet att komma från alla håll och kanter.

Om du befinner dig på en större arena kommer du att kunna röra dig även för att ta dig igenom spelbanorna. Detta är otroligt häftigt och det är store sannolikhet att det kommer att ta över spelvärlden totalt. Det finns ingen anledning att sitta och stirra på en skärm när du har chansen att kliva in i världen och vara en del av den. Detta är någonting som du definitivt måste testa om du får en chans. Virtual Reality är nämligen här för att stanna och kommer ta över mer och mer.