Psykologiska fördelar av gaming på mobilen

Spelande och hälsa går definitivt hand i hand. Det råder inga tvivel om att mobilspel har psykologiska fördelar som är nyttiga för hälsan och välbefinnandet. Många studier visar på sambandet mellan balanserat spelande och förmågan att hantera psykiska problem och stress. Dock finns det en myt om att mobilspel skulle vara dåligt och bland annat leda till spelberoende eller sömnbrist. Här presenteras fem psykologiska fördelar av att spela mobilspel:

  • Förbättrar dina kognitiva förmågor.
  • Förbättrar koncentration och fokus.
  • Minskar depression och stress.
  • Uppmuntrar till samarbete och social interaktion.
  • Ökar ditt välbefinnande.

Maximera fördelarna med hjälp av smarta tillbehör

För att dra full nytta av ovanstående fördelar är det bra att uppgradera mobilen med smarta tillbehör som bluetoothhörlurar, fodral, laddare och kablar. Nordens ledande försäljare på https://www.teknikdelar.se/ har ett brett och lättnavigerat sortiment med de bästa priserna online. Här har du chansen att fynda bland stora och välkända varumärken som Iphone, Samsung, Sony, Huawei och Microsoft Lumia. Dessutom kommer du tack vare deras enorma utbud att hitta det du behöver. Just nu får du inte missa deras erbjudande med upp 50 procent rabatt på alla hörlurar! Bästsäljaren är för närvarande “Jays t-Four Wireless Trådlösa Hörlurar” som endast kostar 195 kronor, från originalpriset på 499 kronor. Mikrofon ingår i dessa trådlösa hörlurar och den har en lång batteritid på 10 timmar.

Fortsätt läsa för att kika på de psykologiska fördelarna av gaming på mobilen.

Topp 3 psykologiska fördelar

1. Förbättrar dina kognitiva förmågor – Mobilspel är ett underhållande sätt att träna dina kognitiva förmågor på ett omedvetet sett. Faktum är att gaming på mobilen hela tiden kräver smarta lösningar och att du klarar av utmaningar i spelet.

2. Förbättrar koncentration och fokus – Bra mobilspel får dig att bli avskärmad från omgivningen och verkligen hålla dig fokuserad. Studier visar att det här hjälper barn med bland annat ADHD att bli bättre på att koncentrera och lära sig.

3. Minskar depression och stress – Många lider av depression och ångest, särskilt drabbade är människor som stressar och överanstränger sig. Ibland kan det leda allvarliga konsekvenser som missbruk och självskadebeteenden. Den goda nyheten är att gaming på mobilen kan motverka dessa problem.