Klassiska äventyrsspel skapar gemenskap

De flesta tror att man måste ge upp gaming för gott när man får barn. Då får man packa ihop sina älskade konsoler eller rentav sälja dem. Men det är faktiskt bara halva sanningen. Det är nämligen fullt möjligt att kunna fortsätta spela favoritspelen. Man tar bara en kortare eller längre paus under de mest intensiva perioderna. Frilansare som skriver spelrecensioner eller kreativa spelutvecklare som känner att de behöver en regelbunden spelinjektion kan hyra kontor i till exempel Stockholm och sköta arbetet därifrån. Många föräldrar upplever att de mår bättre om de får fortsätta underhålla sina hobbys och intressen då det är en omvälvande upplevelse att få barn.

The Wind Waker

Det kommer dessutom en tid då det är dags att visa barnen äventyrsspelens underbara värld. En hel del forskare numera menar dessutom att det rent av kan vara bra för barn att spela tv-spel. Detta är annars en fråga som kan väcka en hel del moralisk panik. För alla frälsta gamers är detta varken ny information eller särskilt häpnadsväckande. Det finns nämligen starka samband mellan skicklighet och intelligens i strategiska spel och spel som är upplagda som pussel där man måste söka svaret på gåtan.

Ett helt underbart äventyrsspel att föra vidare till nästa generation är The Legend of Zelda:The Wind Waker:https://sv.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_Zelda:_The_Wind_Waker som är uppbyggd som en fantastisk saga. I centrum står kampen mellan de goda och de onda krafterna i det gamla bortglömda kungariket Hyrule. Med hjälp av ledtrådar, gåtor och olika slags belöningar seglar man tillsammans igenom en sagovärld av olika öar med älvor, skogsväsen, läskiga monster och fantastisk natur. Att spela detta spel på den gamla klassiska GameCube-konsolen från Nintendo blir ett rent nöje och att få dela detta äventyr med sin 6-åring skapar en hel del oförglömliga ögonblick. En hel del av spelen i Zelda-komplexet lämpar sig inte för barn, men just Wind Waker har en snällare framtoning och att barnen spelar tillsammans med en förälder är viktigt.

Gemenskap och lärande

Att spela tv-spel tillsammans med sina barn kan vara fantastiskt roligt. Det ger både glädje och gemenskap samtidigt som det bidrar till att stärka barnens lärande och att man som förälder till viss del styr deras skärmtid. Att veta vad barnen gör på sina plattor, datorer, mobiler och framför sina tv-spel är viktigt, så varför inte dela din hobby med dina barn. Spel som utvecklar såväl språk som matematik påverkar dessutom lärandet i positiv riktning. Eftersom en hel del av de gamla klassiska äventyrsspelen kan glädja hela familjen blir detta även ett rent socialt nöje. Naturligtvis ska spelandet inte ta över hela livet och skapa beroenden, men risken för detta minskar markant när det blir något som hela, eller delar av, familjen kan ägna sig åt tillsammans.