Actionspel gör dig smartare

 

Det finns många artiklar som lyfter fram det dåliga med tv-spel. De är ofta baserade på människors åsikter och om man tar till forskning istället och de artiklar som är baserade på just forskning så har det visat sig att tv-spel och datorspel har många fördelar. Det har som exempel visat sig att om man spelar actionspel så utvecklar det både synen och hjärnan. Det är i jämförelse med de som inte spelar alls eller spelar väldigt lugna spel. Därför behöver du inte längre ha dåligt samvete när du spenderar timmar framför skärmen.

Det har alltså visat sig att de spel som man oftast tror är mest skadliga för barn och ungdomar är de som utvecklar dem mest. När man spelar actionspel kan man ta nytta av detta sedan i många avseenden i livet. Till exempel när man kör bil. Actionspel övar nämligen upp din reaktionsförmåga och din reaktionsförmåga är någonting som du har stor nytta av i stora delar av livet.

De skolungdomar som spelar actionspel tenderar att vara bättre på matematik än de som inte gör det. Därför är det en god anledning till att låta dina barn spela actionspel.