En spelare

Populära mobilspel – nu och då

Ett mobilspel är ett videospel som spelas på en telefon, smartphone eller surfplatta, .Det tidigast kända spelet på en mobiltelefon var en variant på Tetris på Hagenuk MT-2000-enheten från 1994. År 1997 lanserade Nokia det mycket framgångsrika Snake. Snake som var förinstallerat i de flesta mobila enheter som tillverkats av Nokia, har sedan dess blivit ett av de mest spelade videospel och finns på mer än 350 miljoner enheter världen över. En variant av Snake för Nokia 6110, med den infraröda porten, var också det första spelet för två personer på mobiltelefoner.

Ett populärt spel

Idag laddas mobila spel vanligen från appbutikerna samt från mobiloperatörens portaler, men i vissa fall förinstalleras även spel av mobiloperatören. Mobilspel som distribueras av mobiloperatörer vilka var kanaler som ursprungligen utvecklats för att tjäna pengar på nedladdningsbara ringsignaler, bakgrundsbilder och andra små delar med hjälp av premium SMS var länge en vanlig spelform tills Apples iOS App Store lanserades 2008. med ett snyggt skal blir mobilen både skyddad och snyggare och du kan spela hur vilt du vill eftersom telefonen nu är säker mot stötar och vibrationer. Så nu behöver du inte oroa dig mer när du spelar eller är utomhus och har din telefon med dig. Den kommer i framtiden att klara av det mesta!

Som den första marknaden för innehåll på mobiler som drivs direkt av en mobil plattform, ändrade App Store väsentligt konsumentbeteendet och bredde snabbt ut marknaden för mobila spel, eftersom nästan alla smartphone-ägare började ladda ner mobilappar. Följaktligen ökade antalet kommersiellt framgångsrika mobilspel strax efter lanseringen av App Store. Tidiga framgångar på App Store som Angry Birds, Rolando, Flight Control, Doodle Jump var mycket nedladdade framgångar som introducerade många miljoner nya spelare till mobilspel och uppmuntrade en tidig ”gold rush” av utvecklare och utgivare att komma in på den nya marknaden.

En modern klassiker

Företag som sysslar med marknadsanalys identifierade att mobilspel globala bruttointäkter översteg det för både dator och konsolspel 2016 och tjänat cirka 38 miljarder dollar och var en av de snabbast växande sektorerna på videospelsmarknaden. utvecklingen går i en rasande takt och spel som Pokémon Go och Fallout är bra exempel på hur vi kommer spela mobilspel i framtiden. Även AR och VR kommer att vara stort inom spelindustrin i framtiden och så även för mobilspel.